selecteer:overige

Overige kenmerken

De vorm van een diamant is de vorm waarin de steen is geslepen en gepolijst. De meest voorkomende vorm is een ronde of briljant geslepen diamant.

Veel verwarring bestaat er onder consumenten omtrent het begrip briljant en diamant. Ook in de vakhandel maakt men zich regelmatig schuldig aan de uitdrukking "Deze ring is gezet met briljant", wat moet zijn "Deze ring is gezet met een briljant geslepen diamant", daar briljant duidt op een slijpwijze van de diamant, waarbij deze wordt voorzien van 57 facetten.

Naast briljant geslepen diamanten bestaan ook de vormen:

Emerald (Smaragd - rechthoekig)
Baguette (rechthoekig)
Oval (Ovaal)
Heart (Hartvormig)
Marquise (Markies - langwerpig)
Pear (Peervormig)
Princess (Prinses - vierkant)

De prijzen van diamanten met bovenstaande vormen liggen over het algemeen ruim onder de tarieven van briljant (rond) geslepen diamanten.

De tarieven op de site van Diamantdirect betreffen altijd rond (briljant) geslepen diamanten. De prijzen voor de overige vormen zijn op aanvraag.

Fluorisering is een effect dat optreedt als onzichtbaar ultraviolet licht verandert in zichtbaar licht. Sommige diamanten lichten spectaculair (blauwkleurig) op in het donker als ze beschenen worden door ultraviolet licht (blacklight). Fluorisering wordt op het certificaat aangeduid als nil (geen), slight (minimaal), medium (gemiddeld) of strong (sterk). Over het algemeen wordt aangeraden stenen met de mooiste kleuren (D, E of F) zonder fluorisering te kopen.

De maten van een diamant worden in millimeters aangegeven. Bij ronde diamanten (briljanten) vermeldt het certificaat de minimale doorsnede - de maximale doorsnede x de hoogte. Bij alle andere vormen vermeldt het certificaat lengte x breedte x hoogte.

Diamantdirect.nl
Klik hier voor een overzicht van alle pagina's in de site ...